Sammenligne forbrukslån

Forbrukslån

Det er ingen overraskelse at forbrukslån er veldig attraktivt. Det attraktive er at du kan låne penger helt uten å ha sikkerhet eller kunne tilby det. Liker du eller har du muligheten til å gi sikkerhet kan det jo tenkes at du vil nettopp det for å passe på at du får billigst lån. Alle vil ha billigst mulig lån og har du sikkerhet kan det jo være interessant å tilby den. Om du ikke har sikkerhet er det greit å heller droppe den men fortsatt ta opp lån. Mange liker ikke å binde eiendelene sine til gjeld og ber derfor om å slippe å gi sikkerhet.

Nominell rente

Lån dreier seg ofte om penger. Man kan jo låne andre ting enn bare penger som for eksempel en gressklipper fra naboen eller andre ting fra venner og familie. Når det ikke er mulig å låne en ting for å komme seg ut av et problem eller ta på seg et eventyr, så må man ta steget opp til å låne penger. Det kan være ganske enkelt å låne penger i seg selv, men vanskeligere å låne større beløp penger.

Når du låner penger får du vite hvor mye du må betale for å låne disse pengene. Låner du et større beløp går det fint. Låner du et mindre beløp går også det fint. Hvor mye dette mindre beløpet kan og skal være er litt opp til deg. Du vil få et tilbud på lån fra din bank eller låneformidler reflektert i prosent. Denne prosenten vil nok være alt mellom 2-50% avhengig av hva slags lån du er inne på. For forbrukslån ligger den nominelle renten på 6% til 25%. Her er det også viktig å huske på at den nominelle renten ikke er en rente som reflekterer alle kostnader assosiert med lånet.

Effektiv rente

Det tar tid å betale tilbake et lån. Da er det enda viktigere for deg å vite hvor mye penger du må betale mens du venter på å betale tilbake. Det kan jo fort bli ganske mye penger. Selv om renter i seg selv er noe som kan skrives av skatten er det fortsatt en kostnad. Bare fordi du slipper å skatte av noen av disse rentene betyr ikke at du slipper å skatte av alt. Dette er også viktig å huske på da det fort kan bli mye å ta hånd om skulle det være mye.

Billigst lån

Det viktigste for deg er at du får deg et billig forbrukslån. Du må da få en lav rente. Den effektive renten må være så lav som mulig på forbrukslånet ditt slik at du får det du trenger. Her er det ikke noe vits å være lojal til banken da alle gir ut de samme pengene. Da ansvar og lån billige penger. Ikke takk ja til det første og det beste tilbudet. Vent, evaluer og ta en informert beslutning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *